Vatten och klimat: Från ord till handling efter COP26
Vilka beslut och åtgärder krävs för att integrera vatten i det svenska klimatarbetet, och för att accelerera insatser inom ramen för Parisavtalet? Swedish Water House bjuder tillsammans med Nationella expertrådet för klimatanpassning och PUSH Sverige in till en diskussion om de främsta budskapen från COP26.
Under COP26 nu i november har världens beslutsfattare och makthavare samlats, med syftet att enas om en väg framåt för att tackla klimatförändringarna. Vatten är på flera sätt kopplat till klimat, både vad gäller tillgång till rent vatten och frekvensen av extrema väderhändelser som torka och översvämningar. Samtidigt är ett ökat fokus på vatten en nyckelfaktor för att finna lösningar inom klimatarbetet och begränsa den globala uppvärmningen. Nu är det dags att sätta ord till handling.
Varmt välkomna!
Agenda
- Huvudbudskapen från COP26 och vatten- och klimatarbete i den globala kontexten
Sarah Breslin (Swedish Water House, SIWI) - Vatten- och klimatarbete i den svenska kontexten
Irene Bohman (Nationella expertrådet för klimatanpassning) - Inkludering av unga på och efter COP26
Axel Eriksson (PUSH Sverige)
Moderator: Thérèse Rudebeck (Swedish Water House, SIWI)
Evenemanget kommer också att streamas live från vår Facebook-sida
Bakgrund till webbinariet:
COP är FNs årliga konferens om klimatförändringarna. Där samlas beslutsfattare, forskare och organisationer för att diskutera och enas om lösningar för att begränsa den globala uppvärmningen. Många menar att detta är det viktigaste klimatmötet sedan Parisavtalet skrevs under 2015, och vår sista chans att besluta om åtgärder för att nå klimatmålen.
COP står för Conference of the Parties, och detta år infaller det 26e mötet. COP26 pågår mellan 31 oktober-12 november i Glasgow, Skottland, ett år senare än planerat på grund av Covid-19.